Luni-Vineri: 08.00 – 20.00
Sâmbăta-Duminică: 9.00 – 18.00

Blog

Rambursarea anticipată și rambursarea parțială a creditelor de nevoi personale.

13.10.2017 Autor: Comentarii (0) Vizualizări (2130)

Rambursarea anticipată și Rambursarea Parțială a Creditelor de Nevoi Personale.
Ratele dobânzii pentru unele din soldurile restante ale cardurilor de credit sunt înalte. Totodată, ratele dobânzii sunt destul de reduse în raport cu nivelul de utilizare a cardurilor de credit, în comparație cu creditele pentru necesități personale. Potrivit băncilor din Moldova, în funcție de profilul clientului, rata dobânzii la creditele pentru necesități personale variază între 15% și 240%. Astfel de credite sunt destul de populare, deoarece ajută persoanele să se bucure de ajutorul financiar temporar. Aceste servicii sunt utilizate pentru finanțarea necesităților curente urgente.

Mai mult ca atât, clienții apelează la aceste forme de împrumuturi pentru procurarea bunurilor durabile sau chiar acoperirea unor cheltuieli de nuntă neprevăzute, spre exemplu. Este cunoscut faptul că mai multe bănci din Moldova introduc creditul pentru nevoi personale pentru clienții nevoiași, cu multiple termine și condiții, comisioane și taxe suplimentare. Prin urmare, încercarea de a efectua achitări parțiale la aceste categorii de credite, poate cu adevărat genera anumite avantaje pentru solicitanții de credit.
 
Despre rambursarea integrală: Chiar și înainte de expirarea creditului, dacă debitorul are posibilitatea să-l ramburseze integral, el economisește o sumă semnificativă la dobânzi. În cazul creditelor pentru necesități personale, plățile anticipate acoperă un număr redus de tranșe lunare. 
•    În cazul acestui tip de credit, dacă debitorul unei bănci rambursează integral sau anticipat creditul, atunci, după cum s-a menționat, el economisește o sumă semnificativă la dobânzi. 
•    De îndată ce dispune de numerar, clientul nu trebuie să ezite, dar să ramburseze creditul imediat. Aceasta îi va oferi o senzație de ușurare.  
•    Anumite bănci aplică o penalitate de la 3% la 5%, suplimentar la rata dobânzii, dacă debitorul nu rambursează la timp tranșa din credit. 
Prin urmare, este obligatoriu de a achita integral tranșa lunară la timp sau anticipat, pentru a evita achitarea penalității. 

Importanța rambursării parțiale: Există cazuri când dispuneți de o sumă de bani, dar care nu este suficientă pentru acoperirea integrală a tranșei lunare. În astfel de cazuri, achitarea parțială poate servi drept opțiune. După cum se sub ânțelege din denumire, în acest mod puteți achita o parte din tranșa totală din banii de care dispuneți. Aceasta vă poate ajuta să vă îndepliniți mai repede obiectivul sau să rambursați la timp.     
•    Rambursarea parțială contribuie la diminuarea soldului restant al creditului. 
•    Contribuie la reducerea numărului tranșelor lunare și a sumei totale a dobânzii, pe care trebuie să o achitați creditorilor. 
•    Chiar dacă dispuneți de o sumă limitată pentru achitare, rambursarea parțială va funcționa de minune pentru Dvs.
•    Suma rambursată reduce direct soldul creditului.

Aspectul care corespunde alegerii dvs.: Rețineți că rambursarea anticipată poate să nu aibă impact pozitiv imediat asupra raportului de credit, în schimb poate ajuta la sporirea rating-ului într-o perspectivă pe termen lung. Deci, data viitoare când contractați un credit, asigurați-vă că ați aflat mai întâi despre toate procedurile de rambursare, înainte de alegerea creditului. Cea mai bună cale de a evita îndatorarea este de a contracta suma pe care o puteți rambursa cu ușurință. Acest lucru vă va ajuta să evitați scenariul de faliment. La fel, comparați ratele dobânzii ale băncilor selectate din Moldova, înainte de a iniția o relație profesională cu acestea.