Luni-Vineri: 08.00 – 20.00
Sâmbăta-Duminică: 9.00 – 18.00

Blog

Șase căi simple dar eficiente pentru îmbunătățirea managementului financiar.

13.12.2018 Autor: Comentarii (0) Vizualizări (1813)

O formă eficientă de management financiar este vitală pentru dezvoltarea și supraviețuirea afacerii. Această metodă cuprinde planificarea, controlul, organizarea și monitorizarea multiplelor forme de resurse financiare pentru realizarea obiectivelor de afacere. Un management competent determină afacerile să utilizeze resurse eficiente și să îndeplinească angajamentele față de acționari. De asemenea, contribuie la obținerea avantajelor concurențiale și la pregătirea pentru o stabilitate financiară îndelungată.    
În orice țara în care înfloresc oportunitățile de afaceri, inclusiv și Moldova, o componentă semnificativă a afacerii dvs. o constituie managementul eficinet, care trebuie racordată cu planificarea curentă. Dacă vă confruntați cu careva deficiențe de gestiune a resurselor, cele șase sfaturi de top vă vor ajuta la obținerea rezultatelor dorite. 

1. Un plan de afaceri clar: 
Un plan de afaceri profesionist ajută la stabilirea poziției actuale și a celei la care doriți să ajungeți în câțiva ani. În continuare, acesta vă va ajuta să lucrați în mediu de afaceri financiar din Moldova. De asemenea, planul vă va permite să vă axați pe resursele necesare și domeniile în care le puteți obține. 


2. Achitarea la timp din partea debitorilor: 
Unele afaceri se pomenesc în capcane financiare majore din cauza plăților întârziate din partea debitorii săi. Pentru reducerea riscului curent de neachitare sau achitare întârziată, ați putea lucra asupra echilibrării termenelor oferite de instituțiile financiare din Moldova. Datorită formei computerizate a serviciului de management financiar din partea creditorilor importanți și instituțiilor financiare din Moldova, aveți posibilitatea să urmăriți în mod corespunzător contul personal al clientului.  

3. Monitorizarea poziției curente:  
Pentru un succes semnificativ al afacerii, este obligatorie monitorizarea zilnică a evoluției. Trebuie să fiți la curent cu sumele de bani pe care le dețineți în conturile bancare și ce nivel de vânzări înregistrați. Ar trebui chiar să cunoașteți nivelul acțiunilor și să vă documentați cu privire la nivelul zilnic de îndeplinire a obiectivelor stabilite în planul de afaceri.  

4. Evidența contabilă actualizată: 
În cazul în care conturile contabile nu sunt actualizate, ați putea întâmpina dificultăți cu urmărirea plăților din partea debitorilor. Ați putea chiar să nu cunoașteți când trebuie să achitați furnizorilor. O evidență contabilă adecvată va contribui la monitorizarea debitorilor și creditorilor, cheltuielilor și va ajuta la solicitarea finanțării suplimentare. De asemenea, aceasta ajută la diminuarea cheltuielilor contabile și economisirea timpului.  

5. Cunoașteți-vă costurile: 
Dacă nu dispuneți de suficiente surse pentru acoperirea cheltuielilor operaționale curente precum salariile sau arenda, atunci afacerea dvs. este amenințată serios. Trebuie să cunoașteți care e suma minimă de resurse necesare pentru o bună desfășurare a afacerii dvs. din Moldova. Este important să cântăriți fiecare sumă de bani disponibilă, înainte de ieșirea acesteia din companie.   

6. Respectați termenele fiscale 
Dacă nu respectați termenele limită de efectuare a plăților și depunere a declarațiilor fiscale, prevăzute de jurisdicția din Moldova, afacerea dvs. este practic sortită. Cu ajutorul planificării puteți evita cu ușurință anumite cheltuieli inutile. Doar aveți grijă să mențineți o evidență corespunzătoare, care vă va ajuta să economisiți bani și timp operațional. Astfel, veți putea achita și impozitele la timp.

Respectarea celor 6 sfaturi simple de management ar putea contribui la o finanțare adecvată a afacerii din Moldova. Respectarea acestor sfaturi nu este atât de dificilă și generează rezultate calitative.